Tips voor vloer-het-zelvers.

tip #1

Correcte opmeting.

Een correcte opmeting, berekenen van hoeveel en welk materiaal je nodig hebt voor je aan de klus begint, is van groot belang. Zowel voor de bestelling van plinten en tegels, maar zeker en vast ook voor de bestelling van het benodigde materiaal voor het behandelen van de ondergrond en voor de plaatsing zelf.

tip #2

Kies de juiste tegels.

Vloeren Beké helpt je bij de keuze van de juiste tegels. Met ons creatief tegeladvies op maat creëren we de juiste klik met jouw interieur. Door het bekijken van alle specifieke kenmerken van de ruimte kom je tot het ideale formaat. Ook de tegelcombinaties zijn heel belangrijk als je de eenheid binnen jouw interieur wilt behouden. En last but not least kijken we ook naar het voegsel. Elk voegsel heeft zijn eigen kenmerken en wordt anders toegepast. Hier speelt de kwaliteit een belangrijke rol.

tip #3

Maak een legplan.

Een legplan maken? Écht een voordeel! Je kiest op voorhand welke legpatronen en legverbanden je gaat gebruiken in de te betegel ruimte. Zo zie je op een overzichtelijke manier het verband dat de tegels hebben met elkaar en met de ruimte. Breng een tekening van de ruimte mee. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw interieur.

tip #4

Gebruik professionele materialen.

Elk soort tegel vraagt om een eigen manier van werken. Vraag advies ivm de te gebruiken materialen. Zij zorgen immers mee voor een onberispelijk resultaat. Vergeet zeker onze “producten van het huis” niet!

tip #5

Gebruik een tegel-leveling systeem.

De grootste uitdaging bij het tegelen? Dat is het voorkomen van hoogteverschillen tussen de onderlinge tegels. Ervaren plaatser of vloer-het-zelver? Een tegel levelling systeem heb je gegarandeerd nodig. Bij de aankoop van een vloer bij Vloeren Beké kan je rekenen op professioneel advies bij de keuze van jouw tegel levelling systeem.

tip #6

Bestel tijdig.

Bestel tijdig alle producten. Onze producten komen vaak van partners in Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, … Niet alle producten zijn in voorraad. Tijdig bestellen is dus zeker aangewezen!

tip #7

Bestel voldoende.

Bestel steeds voldoende tegels. Nabestellingen komen duurder uit en nemen veel tijd in beslag.